Szakgimnázium

 

Szakgimnáziumi képzések

Szakközépiskola

 

Szakközépiskolai képzések

Érettségi után

 

Érettségi utáni szakképzés

Szakközépiskola után

Felnőttoktatás

 

Beiskolázás

2019 - 2020

Városi Tehetségnap

Jelenlegi hely

A fiatal talentumokat díjazták a tehetségnapon

A Gáspár középiskola adott otthont a szakmai konferenciával és díjátadással egybekötött Városi Tehetségnapnak. A tehetség­díjat idén egy diák és egy tanár kapta meg, rajtuk kívül szintén egy diák és egy tanár elismerő oklevelet vehetett át.

A Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács és a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola közös rendezvényén elsőként dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott beszédet. Kiemelte: a város élen jár a tehetséggondozásban, látványosan nő a Tehetségpontok száma, a tanárok elhivatottak a tehetséggondozás terén.

Ezt követően a házigazda, Gáspár iskola négy egykori diákját szólította pódiumra. A fiatalok – Adamik Mihály, Fejes Péter, Borbély Bonifác és Mecsnóbel Tamás – elmesélték saját eddigi sikertörténeteiket, melyhez az útravalót a Gáspárban kapták meg. Az ifjú tehetségek bemutatkozását követően ünnepélyes keretek között átadták az idei tehetségdíjakat.

A Diák Tehetség díjat idén Károly Barna Zsolt, a Kodály iskola 12. évfolyamos, gordonka szakos növendéke kapta. A fiatal tehetség számtalan zeneiskolai verseny díjazottjaként érkezett az iskolába, kifejezetten azért, hogy Agócs Márta tanárnőnél tanulhasson. Az elmúlt években tanúbizonyságot tett kimagasló tehetségéről. Egy jelentős versenygyőzelmének köszönhetően Onczay Csaba gordonkaprofesszor amerikai mesterkurzusán is részt vehetett. A 2016/17-es tanévben felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia előképző tagozatára, ahol ebben a tanévben is folytatja tanulmányait.

A Pedagógus Tehetség díjat a Bolyai gimnáziumban tanító Vincze Zoltánnak ítélték oda. A matematika–fizika szakos tanár alapítója az idén 30. születésnapját ün­neplő gimnáziumnak. Munkáját nagy szakmai igényességgel végzi. Mindkét tantárgy tanítása során kiemelt jelentőségű számára a tehetséggondozás. A három évtized alatt diákjai számtalan országos sikert arattak. Egykori tanítványai közül sokan mérnökként, matematikusként, közgazdászként hasznosítják a nála tanultakat.

Az ünnepségen elismerő okleveleket is átadtak. A diákok közül Bognár Erikát, a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóját választották, aki birkózás sportágban ért el világraszóló eredményeket. A tanároknál pedig Agócs Mártát, a Kodály iskola gordonkaművészét. A Kodály iskola zeneművészeti tagozatának megalakulása óta a gordonkatanszak az ő irányításával működik. A legmagasabb szintű szakmai munkája áldozatkész pedagógusi, emberi magatartással párosul.

Az útravalót a Gáspár szakközépiskolában kapták
Adamik Mihály autószerelőként kezdte, de gyorsan átpártolt a festőszakmához, ahol sorra érte el a versenysikereket. Tanulmányait Pécsett restaurátor-festő képzésen folytatta, mely meghozta számára az első komoly referenciamunkát is, egy templom renovációján dolgozott. A munka befejeztével saját vállalkozást alapított. Fejes Péter sok versenyen bizonyított, jelenleg az Ybl egyetemen építészhallgató. Vallja, a Gáspárban szerzett tudását most az egyetemen kiválóan tudja kamatoztatni, sőt társait is segíti általa.

Borbély Bonifác néhány éve a rendészeti szakon végzett, de már 11.-esként tudta, hogy a rendészeti pálya helyett őt a testnevelő tanári pálya vonzza. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanult tovább, most pedig már egykori iskolájában dolgozik testnevelőként. Végül Mecsnóbel Tamás fodrász is csak dicsérni tudta iskoláját, ahol személyisége kiforrott és kiváló alapokat szerzett szakmájához. Ma már saját üzlete van, szakmájában rengeteg lehetőséget lát.

Program:

Városi Tehetségnap Kecskemét

Időpontja:

2017. november 6.

Helyszín:

KSZC Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
6000 Kecskemét, Hunyadi tér 2.

 

A rendezvény szervezői:

Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács
KSZC Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A tehetségnap programja:

13.30 Regisztráció
14.00 Iskolai köszöntő
14.05 Tehetségek a jövőnek: ifjú tehetségeink bemutatkozása
14.25 Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács képviselőjének köszöntője, a Tehetségdíjak átadása
14.50 SZÜNET
15.00 Tehetségígéretek a duális képzésben – Leviczky Cirill, a KSZC főigazgatójának előadása
15.20 Színházi nevelési formák a többdimenziós tehetségekért – Pulai Edina színházpedagógus, tehetségmentor előadása
15.45 Kettős különlegességgel rendelkező és hátrányos helyzetű tehetségek iskolai karrierje – Szitó Imre (ELTE) pedagógiai szakpszichológus, ÚNK szakmai munkatársának előadása
16.30 ZÁRSZÓ

Felvételi tájékoztató 2019-2020

 

Fontos fogalmak a sikeres pályaválasztáshoz

Ha nem tudsz eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében, csak kattints erre a képre ... 

Mi segítünk!

Mi mondtuk - Rólunk mondták...

"Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jöttem. és azóta sem bántam meg egyetlen pillanatát a nyilvánvaló nehézségek ellenére. Köszönöm, hogy itt lehetek!"
"Én büszke vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek, amit azt hiszem mindig is csinálni akartam. Büszke vagyok, hogy Gáspár-os voltam és vagyok. Igen itt kezdtük sokan és ide is érkeztünk vissza."

Mottó

"Őrizd meg, kedves fiam, jó erkölcsödet, óvatos légy barátaid megválasztásában, a rossz társaságot és a henyeséget kerüld. Légy hű munkaadódhoz, az Isten fog segíteni törekvéseidben."

(Gáspár András édesapjának intelmei fiához)

 

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

 

Facebook

Elérhetőség

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

6000 Kecskemét,
Hunyadi tér 2.

Tel.: (+36) 76 480 744
Fax: (+36) 76 487 928

Email: gaspar@kecskemetiszc.hu

OM kód: 203041

Térkép