Szakgimnázium

 

Szakgimnáziumi képzések

Szakközépiskola

 

Szakközépiskolai képzések

Érettségi után

 

Érettségi utáni szakképzés

Szakközépiskola után

Felnőttoktatás

 

Beiskolázás

2019 - 2020

Lengyel kirándulás 2017. 03. 16-19.

Jelenlegi hely

Idén is megtartottuk nagy sikerű külföldi kirándulásunkat. Zólyom várán (Balassi Bálint szülőhelye) keresztül Zakopane volt az első célpontunk, ugyanis a hegyekben szálltunk meg. A négyemeletes panzió ablakaiból szép kilátás tárult a hegyekre, a régi és modern górál épületek jellegzetes bájt adtak a hegyi tájnak.

Első nap Krakkóba mentünk, hogy megnézzük a lengyel koronázóváros műemlékeit. A Wawel dombon a katedrális és a palota változatlan pompájában csillogott, de a fegyvertárat is számos diák felkereste. A katedrálisban megnéztük a magyar vonatkozású sírokat, de a toronyba is felmentünk. Az óvárosban kihagyhatatlan volt a Posztócsarnok, a Mária-templom és a közelben a régi egyetem épülete. A Flórián-torony után a Barbakánnál fejeztük be közös városnézésünket.

Második nap délelőtt Zakopanéban időztünk, a csapat egyik fele felvonóval felment a Kasprowyra (2000m magas csúcs), a másik fele a Sajtpiacot, fatemplomot, ótemetőt tekintette meg. Délután Auschwitz barakkjai között ismerkedtünk a múlt árnyaival. A magyar blokk épülete és a szakszerű idegenvezetés egyaránt sokat tett hozzá a diákok ismeretihez.

A visszaúton Árva vára kihagyhatatlan emléke egy letűnt kornak, amikor a legmagasabb sziklákra próbáltak bevehetetlen erődöket építeni a lovagok. 

Felvételi tájékoztató 2019-2020

 

Fontos fogalmak a sikeres pályaválasztáshoz

Ha nem tudsz eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében, csak kattints erre a képre ... 

Mi segítünk!

Mi mondtuk - Rólunk mondták...

"Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jöttem. és azóta sem bántam meg egyetlen pillanatát a nyilvánvaló nehézségek ellenére. Köszönöm, hogy itt lehetek!"
"Én büszke vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek, amit azt hiszem mindig is csinálni akartam. Büszke vagyok, hogy Gáspár-os voltam és vagyok. Igen itt kezdtük sokan és ide is érkeztünk vissza."

Mottó

"Őrizd meg, kedves fiam, jó erkölcsödet, óvatos légy barátaid megválasztásában, a rossz társaságot és a henyeséget kerüld. Légy hű munkaadódhoz, az Isten fog segíteni törekvéseidben."

(Gáspár András édesapjának intelmei fiához)

 

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

 

Facebook

Elérhetőség

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

6000 Kecskemét,
Hunyadi tér 2.

Tel.: (+36) 76 480 744
Fax: (+36) 76 487 928

Email: gaspar@kecskemetiszc.hu

OM kód: 203041

Térkép