Szakgimnázium

 

Szakgimnáziumi képzések

Szakközépiskola

 

Szakközépiskolai képzések

Érettségi után

 

Érettségi utáni szakképzés

Szakközépiskola után

Felnőttoktatás

 

Beiskolázás

2019 - 2020

5letből Jövő, üzleti csapatverseny

Jelenlegi hely

A Középiskolai Vállalkozási Csapatverseny egyedülálló kezdeményezés, melynek fő célja a vállalkozási kultúra fejlesztése, a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozások iránt, és amely hitelesen mutatja be a vállalkozások világát, a vállalkozói lét örömeit és kihívásait. A versenyt országos rendezvényként álmodtuk meg, ám első ízben 2017 tavaszán - mintegy pilot projektként – kizárólag Kecskemét városában rendezzük meg.

A játékos csapatverseny kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más - a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges - témakörökben. A verseny, amelyen 10. és 11. osztályos diákok indulhatnak, segíthet az önismeret fejlesztésében, a vállalkozói kompetenciák azonosításában, hozzájárulva a helyes pályaválasztási döntéshez. Mindezeken túl a vetélkedő a diákokon keresztül képes lehet befolyásolni a társadalom vállalkozókkal szemben fennálló kissé negatív attitűdjét is.

A verseny szervezője

A verseny az AIPA Kft. szervezésében valósul meg.

A jelentkezés feltételei

5 fős középiskolai csapatok jelentkezhetnek a 10. és a 11. osztályokból. A csapattagok járhatnak egy osztályba, de vegyes csapatok is indulhatnak. Nem követelmény, hogy a csapattagok előzetes vállalkozási ismeretekkel rendelkezzenek, azokat a verseny alatt fogják megszerezni. A verseny 2017. februárban indul és 2017. májusában fejeződik be, a jelentkezés határideje: 2017. január 27.

Felkészülés

A versenyre már az új, 2016/2017-es tanév elején szeretnénk a diákok figyelmét felhívni, folyamatos lesz a lehetőség a jelentkezésre. Az érdeklődők, jelentkezni szándékozók a verseny weboldalán lévő tudástárban található ismeretterjesztő anyagok, filmek és tesztek segítségével már az őszi hónapokban megkezdhetik a felkészülést.

A verseny menete

A verseny 2 fordulós, melynek első fordulója az interneten zajlik. Az első forduló mérföldkövekre tagolódik, melyek egymásra épülnek. A versenyző csapatoknak mérföldkövenként számot kell adniuk arról, hogy megértették az adott forduló ismeretanyagát, készen állnak a következő tudásszintre lépésre. A második fordulóba 5+1 csapat jut tovább, itt az első forduló során megszerzett ismeretek, illetve saját ötleteik felhasználásával a versenyzők élő show keretében igyekeznek meggyőzni a potenciális befektetőket (zsűri), hogy a megálmodott és bemutatott vállalkozásba befektessenek. Ebből a 6 csapatból kerül ki a győztes 4 csapat.

Díjak, nyeremények

A verseny díjazottjai pénzjutalomban részesülnek, melynek segítségével meg is valósíthatják a játékos formában már felépített vállalkozást. Az első helyezett csapat 1 millió Ft-ot, a második helyezett 750.000 Ft-ot, a harmadik csapat 500.000 Ft-ot vihet haza. A legügyesebb versenyzőket további díjakkal, elsősorban tudásfejlesztő eszközökkel, szolgáltatásokkal ösztönözzük a megszerzett tudás hasznosítására. A közönség – elsősorban a diáktársakra, szülőkre számítunk – szavazatai alapján a közönség különdíja is kiosztásra kerül.

A verseny megvalósításában közreműködő szakemberek

A versenyfeladatokat szakértői testület dolgozza ki, a szakmai munkát a Moha Ház koordinálja. A verseny fordulóit játékvezető vezeti.

Mentorálás

A csapatokat mentorok segítik a verseny teljes ideje alatt, illetve fordulónkénti teljesítményüket szakmai zsűri értékeli. Egy mentornak több csapata is lehet. A mentorok szerepe nélkülözhetetlen a verseny céljainak eléréséhez, a mentor megosztja a mindennapok vállalkozói tapasztalatait és szükség esetén gyakorlati ismereteit a mentorált csapatokkal. A mentori program alapja az együttműködés, a kölcsönös bizalom, ezért döntöttünk úgy, hogy mentornak a versenyben résztvevő iskolák végzett diákjai közül kérjük fel azokat, akik ma sikeres vállalkozók. 

Felvételi tájékoztató 2019-2020

 

Fontos fogalmak a sikeres pályaválasztáshoz

Ha nem tudsz eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében, csak kattints erre a képre ... 

Mi segítünk!

Mi mondtuk - Rólunk mondták...

"Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jöttem. és azóta sem bántam meg egyetlen pillanatát a nyilvánvaló nehézségek ellenére. Köszönöm, hogy itt lehetek!"
"Én büszke vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek, amit azt hiszem mindig is csinálni akartam. Büszke vagyok, hogy Gáspár-os voltam és vagyok. Igen itt kezdtük sokan és ide is érkeztünk vissza."

Mottó

"Őrizd meg, kedves fiam, jó erkölcsödet, óvatos légy barátaid megválasztásában, a rossz társaságot és a henyeséget kerüld. Légy hű munkaadódhoz, az Isten fog segíteni törekvéseidben."

(Gáspár András édesapjának intelmei fiához)

 

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

 

Facebook

Elérhetőség

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

6000 Kecskemét,
Hunyadi tér 2.

Tel.: (+36) 76 480 744
Fax: (+36) 76 487 928

Email: gaspar@kecskemetiszc.hu

OM kód: 203041

Térkép